OktatóinkHorváth András /Zhu-jiao/

Én gyermekként a filmek által szereztem tudomást a Shaolin Kung-fu létezéséről, és már akkor is érdekelt, főleg a spirituális oldala, de csak 2013-ban kezdtem el a Shaolin Kung-fu tanulását. Akkor még a belső béke elérése volt a cél, hisz a filmekben a mesterek nyugalma és bölcsessége fogott meg elsősorban.

Aztán ahogy jártam az edzésekre, rengetegeg változtam, főleg belül. Először csak azt vettem észre, hogy nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb vagyok. Egy rendszert hozott az életembe.

Azt éreztem, hogy sokkal jobban összhangban vagyok a testemmel, és önmagammal, jobban felismerem, hogy mire van szükségem, vagy éppen mire nincs. Ennek köszönhetően önmagamat, érzelmeimet is sokkal mélyebben meg tudom élni. Egyre kevésbé féltem magam olyan dolgoktól, amelyek amúgy nem ártanának nekem, viszont a félelem megakadályozza a megélésüket, a megtapasztalásukat.

Elmélyüléssel, meditációval is komolyan foglalkozom, ezek nagyon sokat segítenek az önismeretemen, és lelki fejlődésemen.

A tanítással a célom, hogy mindazt, amit tanultam, továbbadjam, és ezzel segítsem a tanítványokat a saját útjukon. Szeretném erősíteni többek között a tanítványok fegyelmét, türelmét, kitartását, és fizikumát is. Ezekkel együtt fejlődni fog a koncentrációjuk, azaz jobban fognak tudni figyelni arra a tevékenységre, amit éppen csinálnak, fejlődni fog a mozgáskoordiánciójuk, illetve egészségesebbek lesznek testileg is, és lelkileg is. Jobban képesek lesznek felvállalni saját magukat, kiállni saját magukért. Ezek mind nagy hasznukra fognak válni az edzéseken kívül is.

Ambruzs Szabolcs /Shifu/1979-ben születtem. 9 éves koromtól kezdtem el harcművészetekkel foglalkozni nem kisebb céllal, mint hogy világbajnok legyek. Karate és egyéb stílusok után 1994-től kezdtem a Shaolin Kung-fu tanulását. Középiskolai tanulmányaim alatt már biztos voltam abban, hogy ez lesz az életem. Kerestem a megmérettetési lehetőségeket itthoni és nemzetközi versenyeken egyaránt. Küzdelemben többféle rendszerben is sikeresen tettem magam próbára,- box, utcai harc, thai-box. Mindent az edzés alá rendeltem, naponta minimum két edzéssel az életem részévé vált, versenyidőszakban akár 3-4 edzésre is emeltem a gyakorlások számát. 1997-ben nyitottam meg első iskolámat lakhelyemen  Emődön, és elkezdtem a Shaolin oktatását is. 1999-ben elérve gyermekkori álmomat full contact küzdelemben is világbajnok lettem. Még ebben az évben Shi Wan Heng mester a Shaolin templom egyik nagymestere felavatott és a Shi Yan Li nevet kaptam, így lettem a 34. generációja a Shaolin rendszernek.  2003-ban tanítványaimmal megalapítottam egyesületünket. 2001-től a kung-fu mellett a taiji-val is elkezdtem foglakozni. Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy 2004-ben meghívtak oktatni Kína Yang Xin nevű egymillió fő lakosú kisváros egyetlen Kung-fu iskolájába, ahol másfél hónapot töltöttem.  A magyar kung-fu szakszövetség felkérésére 4 évet vezettem a szervezet versenybizottságát. Az aktív versenyzések után az oktatás mellett a saját egyéni fejlődésem maradt a középpontban, de a harci technikák és a chi-kung (belső erős) gyakorlatok mellett elkezdtem a gyógyászat – shiatsu- és az elmélyülés, meditáció különböző formáival foglalkozni.

Hogy haladjuk meg azt, aki/ami gondolkodik bennünk? Mennyire látunk rá működésünk, gondolkodásunk valódi okára? Nagy Gábor Viktor /Jiaolian/

"Mint minden gyerek, én is kipróbáltam néhány sportágat, többek között vízilabdázást, kenuzást, atlétikát, míg eljutottam a küzdősportok világába. Az első ilyen jellegű kísérletem még Papp Laci bácsi keze alatt az ökölvívás volt, ami megalapozta a küzdősportos érdeklődésemet. Néhány év cselgáncs következett, ezután az élet kissé másfelé sodort. Pár év elteltével 1999-ben az élet az utamba sodort egy rendkívüli embert, aki a mai napig a mesterem, barátom, testvérem, aki az akkor elég zűrzavaros életemben megismertetett a shaolin kung-fuval, ami rendszert és megnyugvást hozott az életembe. Sikerült némi rálátást szereznem eme harcművészeti stílus szépségeire. A tradicionális formagyakorlatokban meglátni a mozdulatok szépségét, átérezni annak belső értékét, fegyelmét. A stílus részeként megismerkedtem a sanda – kínai küzdelmi rendszer- alapjaival is, ami a mai napig a szívem csücske. Gyakorolni nem tudok senki helyett és nem is szeretnék, de segíthetek benne, mivel tanárként ezeket az érzéseket, technikai alapokat igyekszem továbbadni. Tisztelet, fegyelem és (ön) kontroll!"