Küzdelmi oktatás

 

Szeptember 3.-tól egész hónapban várjuk a kezdők jelentkezését.

Helyszín:


Budapest, XII.ker. Győri út 1. 

Időpont: hétfőn 18.30-20.00 és csütörtökön 17.30-19.00-ig

Oktató:  Shifu Ambruzs Szabolcs

Email: fehertigris@fehertigris.hu 

Tel.: +36 30 991 9867

Ruházat: Kényelmes sportöltözék torna vagy sportcipővel.

Felszerelés: Az első hónapban nem szükséges, de ezt követően 10 unciás box kesztyűre és fogvédőre lesz szükségünk.

Mit is tanítok?

Az általam oktatott küzdelmi rendszer igen szerteágazó, mivel harcművészeti pályafutásom során volt szerencsém megismerkedni a kung-fu pusztakezes technikáival, a sanda - val, ami a kung-fu kesztyűs küzdelmi verseny rendszere. Éveken keresztülfoglalkoztam a thai-box technikáival, amiben versenyeztem is. 4 éven keresztül volt profi box edzőm (Vázsonyi Árpád) és segítettem a versenyzői felkészülését. Egy éven keresztül edzhettem birkózókkal is. Mivel, ha nem készültem versenyekre, akkor is napi kettőt edzettem, így párhuzamosan volt időm mással is megismerkedni, pláne, hogy ezek az edzések a kerepesi Shaolin Központban zajlottak.


A mostani fejlődésem már leginkább saját inspirációból, valamint más stílus mestereivel való közös gyakorlásból táplálkozik. Pusztakézzel is dolgozunk, valamint egyszerű általános önvédelmi technikákat is tanítok, amihez inkább kell egy lelki stabilitás, mint technikai tudás.

Azt gondolom, hogy önmagában a testi erőnlét, és a technikai képzetség nem elegendő ahhoz, hogy tényleg biztonságban érezzük magunkat. A lelki küzdelmeink fontosságát helyezem előtérbe, mivel hiába van meg minden fizikálisan, ha lelkileg gyengék vagyunk. Nem, nem a félelemmel van a gond, hanem azzal, hogy nem tudjuk azt kezelni. Lelki küzdelmeink megvívása leszűkíti a technikai képzetségünk fontosságát. Mert ugyen 3-4 technika pontos, robbanékony kivitelezése elegendő lehet egy utcai szituációban. Itt kevésbé fontos, hogy ki hány technikát ismer, inkább az erősödik fel, hogy ki tudja kordában tartani félelmeit, ki stabilabb lelkileg.

Ambruzs Szabolcs