Bölcsességek"A legméltóbb válasz egy sértésre, hogy higgadtan figyelmen kívül hagyod. Ha képtelen vagy rá, fordítsd visszájára, eltúlozva az állítást. Ha erre sem vagy képes, nevess rajta! Ha képtelen vagy nevetni rajta, valószínű, hogy megérdemelted."

Lynes, Russell (1910-1991), amerikai közíró"Bámulatra méltó, hogy egy olyan egyszerű élőlény, mint a kagyló, olyan csodára képes, mint az igazgyöngy. Az emberek, ha irritálja őket valami, dühöngnek, morognak, csapkodnak. A kagyló egészen mást tesz. Ha idegen testecske kerül a belsejébe és irritálni kezdi, olyan anyagot bocsát ki, ami csökkenti a kellemetlen súrlódást. Bevonja a sebesülést kiváltó testecskét, és csodák csodája, a kibocsátott anyag megszilárdul, és gyönyörűséges gyönggyé változik. Azoknak a kagylóknak, melyeket idegen testecske nem irritál, nincs problémája. Nincs probléma - nincs igazgyöngy."

Baughman, M. Dale kortárs amerikai író"Az egyik legnagyobb veszély, hogy nem tudod, hol állsz. Ha nem ismered a valós helyzeted, lehetsz öntudatlanul alkalmatlan. Nem fogod tudni, hogy eredménytelenséged oka benned, másokban vagy a rendszerben van."

Peter, Laurence J. (1919-1990), kanadai szerző"Legtöbbünk minden erejével kapaszkodik a múltba. Olyan ez, mint a futóhomok: minél keményebben küzdesz, annál mélyebbre süllyedsz. Az viszont nem ösztönös, hogy felhagyj a küzdelemmel, és alkalmazkodj az új környezethez. Ezért aztán nagyon nehéz pontosan megmondani, mit kell ilyenkor tenni ... Annyit azonban tudok, hogy amikor ránk szakad a játékszabályok változása [amikor gyökeresen megváltozik körülöttünk az üzlet világa], szinte egyikünk sem cselekszik időben."

Grove, Andrew S. (1936-), magyar származású amerikai ipari vezető"Mint sok sportágban az időzítés-minden. Megfelelő pillanatban egy üzleti húzás lehet eredményes, de egy későbbi időpontban már kevésnek bizonyulhat a sikerhez."

Andrew S. Grove - Gróf András"Nem változtathatunk azon, hogy a víz mindig lefelé folyik, de tanulmányozhatjuk a sodrását, és ahelyett, hogy próbálnánk ellene szegülni, kihasználhatjuk célunk érdekében. Ez az alkalmazkodás törvénye."

Wheeler, Elmer kortárs amerikai szerző"Ahhoz, hogy felfedezzünk egy új kontinenst, készen kell lennünk arra, hogy elveszítsük a part biztonságát."

Brian TRACY"Az élet egy pókháló. A fonalak furcsa irányokban keresztezik egymást. A sikered vagy a kudarcod nem attól függ, milyen jók a terveid, legkevésbé függ az olyan stratégiai tervektől, melyeket az egyetemeken tanítanak. A siker titka az, hogyan mozdulsz a váratlan lehetőségekre."

Perot, H. Ross (1930-), amerikai üzletember"Az emberek többsége megrögzött hamis ígérgető, mert állandóan ígérget önmagának. Ha másnak ígérünk valamit, általában igyekszünk megtartani. Miért? Azért, mert ezt diktálja a tisztesség. És mi van azokkal az ígéretekkel, melyeket önmagunknak adunk? Ezeket állandóan megszegjük, anélkül, hogy szégyent éreznénk. Pedig ez rosszabb, mint a másoknak tett ígéret megszegése… Felismerünk egy utat, elhatározzuk, hogy elindulunk rajta. És mit teszünk? Ülünk, és mentségeket keresünk a halogatásra. Az eredmény: a szándék nem válik tetté, és mindezt tetézi, hogy meginog az önbecsülésünk, mert rossz véleményünk lesz magunkról."

Sweetland, Ben (20. század), amerikai szerző